JAVALLAT

A Keraseal intramammális szuszpenzió a szubklinikai masztitisztől mentesnek tekintett tehenekben az új intramammális fertőzések megelőzésére és a masztitisz kontrolljára alkalmazható a szárazonállási időszak alatt. A kezelendő egyedeket állatorvosi klinikai vizsgálat alapján kell kiválasztani. A kiválasztáshoz a tehenek egyedi tőgygyulladás és sejtszám adatait, vagy a szubklinikai tőgygyulladás kimutatására elismert próba vagy bakteriológiai vizsgálat eredményét lehet alapul venni.

CÉLÁLLAT FAJOK

Szarvasmarha (tejelő tehén)

ELLENJAVALLATOK

Laktáció ideje alatt nem alkalmazható. A készítmény önmagában nem alkalmazható a szárazra állításkor szubklinikai tőgygyulladásban szenvedő teheneknél. A készítmény nem alkalmazható a szárazra állításkor klinikai tőgygyulladásban szenvedő teheneknél. Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

HATÓANYAG

Egy 4 g-os fecskenő tartalmaz:

Bizmut-szubnitrát (nehéz)

ALKALMAZÁS

Kizárólag intramammális alkalmazásra. Minden tőgynegyedbe egy fecskendő tartalmát kell bejuttatni közvetlenül a laktáció utolsó fejését követően (szárazra állításkor). A készítmény befecskendezését követően a tőgybimbót vagy a tőgyet nem szabad masszírozni. A bejuttatást követő tőgygyulladás kockázatának csökkentése érdekében ügyelni kell arra, hogy ne jussanak kórokozók a tőgybimbóba.

ÉEVI

Szarvasmarha, Hús és egyéb ehető szövetek: Nulla nap. Tej: Nulla óra.

crida